Trucuri pentru amenajarea livingurilor mici!

Intradevar este o provocare sa decoram livingurile mici, dar cu putina imaginatie acest spatiu poate deveni PERFECT. 
In primul rand trebuie sa avem la baza ideea. Ce ne dorim cu adevarat? Ce stil dorim sa adoptam? Ce culori ne-ar insenina zilele? Pornind de la aceasta baza, trebuie sa avem in vedere faptul ca dispunand de un spatiu relativ de dimensiuni reduse este esentiala incercarea de a-l maximiza, indiferent ca vorbim despre o renovare completa sau de o redecorare. Mobila bine organizata este importanata pentru aspectul oricarei camere pentru a ne mari campul viziual, eliminand senzatia de aglomerare. In acest fel, mobila trebuie sa fie direct proportionala cu dimensiunile camerei, insa, functionalitatea ei nu trebuie sa lipseasca deoarece nu ne dorim ca musafirii sa stea in picioare sau sa se simta mereu gata de plecare.
Culorile predominante pun amprenta personalitatii fiecaruia, iInsa si aici trebuie tinut cont de cateva sfaturi. Pentru vopsirea peretilor cei mai multi designeri sunt de parere ca acestia trebuie sa fie de culoare alba tocmai pentru a da senzatia de spatiu insa, sunt foarte multe metode prin care putem sa obtinem acelasi efect, cum ar fi de pilda asocierea nuantelor din aceeasi paleta de culori. Deci, nu va fie teama sa alegeti culori atragatoare.

Tapetul este un artificiu din ce in ce mai folosit, mereu la moda de ani de zile si care poate schimba total aspectul oricarui tip de camera. Daca tavanul camerei este jos, acesta poate fi cu succes “reajustat” cu ajutorul tapetului In dungi verticale.
Un mic truc pentru a salva din spatiu este alegerea unei canapele fara brate, deoarece acestea vor minimiza efectul de spatiu ocupand de regula campul vizual cu 30-40 de cm. De asemenea, folosirea oglinzilor este o alta metoda prin care putem crea iluzii optice. Amplasata pe peretele opus ferestrei, oglinda va reflecta frumos lumina naturala, marind totodata volumul incaperii.
Corpurile de iluminat sunt necesare oricarei incaperi, asadar nu va limitati la folosirea unui singur element decorativ de iluminat chiar daca spatiul pe care Il amenajati este de dimensiuni mici. Iluminatul local face minuni, spun designerii. In acest scop, folositi aplice, veioze, lampadare sau spoturi.

Un alt aspect important care nu trebuie neglijat in nici un caz este alegerea perdelelor si a draperiilor din camera de zi. Alese gresit, acestea pot anihila cu succes toata munca pe care am depus-o. Perdelele sunt importante nu numai pentru ca influenteaza modul in care percepem incaperea respectiva, ci si pentru ca pot crea o anumita atmosfera ajutand totodata la obtinerea intimitatii. Dar, oricat de frumoase ar fi, perdelele si draperiile consuma din spatiul unei incaperi atunci cand sunt montate pe galerii. Alegerea unor storuri romane montate direct pe geam va completa aspectul acestei camere. Daca livingul nu este bine iluminat natural, optati pentru o perdea usoara, diafana. Evitati tesaturile opace si de culoare inchisa la ferestre, pentru a permite luminii sa patrunda In incapere.


Multumim echipei Som Product

 

Aboneaza-te la newsletter HDMall