Ultima inovatie in materie de pardoseli la Home & Design Mall - PARCHETUL DE PLUTA

Doriti un spatiu cald si primitor? Pardoseala de pluta raspunde perfect acestor nevoi. 
Pe langa faptul ca are o textura fina la atingere si este decorativa, pluta asigura o excelenta izolatoare termica si fonica a pardoselii. In majoritatea tarilor din Europa a devenit o alternativa fiabila la parchet.
Proprietatile naturale ale plutei si cerintele de mediu, impreuna cu tehnologii modern, au condus la crearea unui produs cu caracteristici unice – Parchet de pluta.
Racoare pe timp de vara, Caldura pe timp de iarna” – fara a risipi bani pe aparatele de aer conditionat sau pe alte echipamente cu consum mare de energie, sistemul de izolatie cu pluta are in vedere eficienta energetica fara a abdica de la niciunul dintre standardele de confort: confortul termic, igienic, acustic si vizual. Fie ca este vorba de izolatie exterioara, interioara, acoperisuri sau izolatii sub pardoseli, pluta va contribui esential la reducerea costurilor de intretinere a casei dumnevoastra.
Home & Design Mall va ofera un nou magazin specializat in pardoseli – CORKLINE
Societatea Corkline aduce pe piata din Romania, in regim de exclusivitate, produse din pluta care reusesc sa acopere o paleta cat mai mare de aplicatii:
Pluta Expandata – este un produs 100% natural si ecologic. Caracteristicile unice ale plutei expandate ii imprima un grad inalt de izolare termica, fonica si anti-vibratii. Domenii de aplicabilitate: constructii de cladiri rezidentiale, comerciale si industriale, sali de spectacol, constructia de aeroporturi, crame, camere refrigerate, industria aero-spatiala, etc…
Pluta Composita – include produsele din pluta aglomerata, pluta granulata si pluta cauciucata. Proprietatile naturale ale plutei furnizeaza solutii pentru domenii de activitate cum ar fi: constructii rezidentiale, comerciale si industriale, transporturi, incaltaminte, industria constructoare de masini, cai ferate, articole decorative pentru casa, si multe altele…
Solutiile de izolare propuse de Corkline sunt usor de montat, ecologice si economice. Pluta reprezinta o alternativa cu performante garantate pentru materialele sintetice existente. 
Despre Pluta
Padurile de stejar acopera aproximativ 2.5 milioane de hectare din jurul regiunii mediteraneene. Cele mai intinse suprafete sunt in tari precum Portugalia, Algeria, Spania, Maroc sau Franta. Stejarul de pluta are o durata de viata cuprinsa intre 250 – 350 de ani, iar prima decojire se poate face dupa aproximativ 20 – 25 ani. Primul strat de pluta decojit poarta numele de invelis virgin. Regenerarea copacului se face in 9-10 ani, dupa care acest nou invelis trebuie iarasi inlaturat. 
Un copac de stejar poate fi decojit de peste 20 de ori pe durata vietii sale, facand pluta cu adevarat o resursa inepuizabila. In fiecare an se sadesc noi plantatii de stejar pentru a asigura si mentine nivelul de productie. Copacii de stejar nu pot fi taiati sau mutati fara autorizare din partea guvernului, care este rareori permisiv in asemenea situatii.
Portugalia, care detine 50% din productia de pluta din intreaga lume, este indeosebi preocupata de conservarea acestei resurse. Prima lege portugheza care prevede protejarea copacilor de stejar de pluta dateaza din secolul XIV. La inceputul secolului XX a devenit ilegala taierea unui astfel de copac, exceptiile facand doar cazurile in care acesta, fiind batran si neproductiv, era inlocuit cu un altul mai tanar. 
In contextul in care ingrijorarea privind protejarea mediului a devenit tot mai mare, stejarul de pluta ramane singurul copac care dupa fiecare decojire se regenereaza fara a afecta in vreun fel copacul, fiind astfel un produs ecologic 100%.
Pluta este invelisul extern al stejarului din pluta, Quercus Suber, care creste preponderent in regiunea mediteraneana. Coaja este un tesut vegetal, compus dintr-o aglomeratie de celule pline cu o mixtura gazoasa  aseamanatoare aerului,suberin.
Elasticitatea si impermeabilitatea plutei face din ea un un material perfect pentru fabricarea dopurilor, placilor izolatoare, parchetului pentru podele si a altor produse similare
Datorita calitatilor sale remarcabile, pluta mai este folosita si la unele aplicatii de inalta performanta cum ar fi industria constructoare de masini si aviatie. Aeronautica foloseste pluta ca izolator termic in misiunile spatiale.
Proprietatile Plutei
Structura interna a scoartei stejarului de pluta are o forma de tip de fagure, alcatuita din celule mici. Fiecare celula are aspectul unui poliedru cu 14 laturi, iar spatiul din interiorul celulei este umplut in intregime cu un amestec gazos, suberin. Proprietatile plutei deriva in mod natural din structura si compozitia chimica a membranelor celulei. Acestea fiind extrem de puternice si flexibile, asigura o impermiabilitate si etanseitate perfecta a materialului.
Greutate Mica - Datorita greutatii sale mici, lemnul de pluta a fost utilizat inca din cele mai vechi timpuri la echipamente de pescuit.  Aceasta fost una din cele mai venerate caracteristici ale plutei.
Elasticitate - Membrana celulei de pluta este extrem de flexibila, elastica si compresibila. Astfel, fiind supusa unei presiuni, celula de pluta isi revine la forma initiala.
Material Ignifug - Pluta este un produs natural care nu intretine arderea. Are capacitatea unica de a nu extinde flacarile si de a nu degaja gaze toxice in timpul mocnirii
Rezistenta la frecare - Pluta are o remarcabila rezistenta la frecare  si un coeficient inalt de frictiune.
Proprietati hipoalergenice - Datorita proprietatii de a nu absoarbe praf, pluta protejeaza impotriva alergiilor, iar pe cei care sufera de astm nu ii expune niciunui risc
Proprietatile Parchetului de Pluta
Durabilitate. Avand o structura deosebita a scoartei si un strat rezistent la trafic, acest tip de podea rezista unui trafic intens garantand un nivel inalt de eficienta si longevitate.
Rezistenta la foc. Pluta este un produs natural care nu intretine arderea. Are capacitatea unica de a nu extinde flacarile si de a nu degaja gaze toxice in timpul mocnirii
Parchetul de pluta prezinta proprietati excelente de reactie la foc, care sunt testate in conformitate cu urmatoarele standarde:DIN 4102-B1, ASTM E-662, ASTM E-648
Izolator Termic. Capacitatea de izolare termica a plutei confera podelei o temperatura optima, placuta pe tot parcursul anului. Datorita compozitiei sale, pluta este un material cu o conductivitate termica foarte mica, ceea ce o face un foarte bun izolator  termic.
Izolator Fonic. Parchetul de pluta confera un nivel inalt de izolatie a sunetului atat in interiorul camerei cat si in ariile adiacente. Parchetul de pluta creeaza cea mai silentiosa si comfortabila podea existenta pe piata.  Avand o structura revolutionara din pluta si o suprafata rezistenta pe baza de ceramica, parchetul de pluta asigura o excelenta reducere a sunetului de impact cat si a celui provocat de pasi. 
Cea mai siletioasa si comfortabila podea de pe piata
Wicanders a dezvoltat cu succes o tehnica inovatoare ce integreaza in componenta parchetului un strat din pluta dedicat reducerii zgomotelor provocate atat de pasi cat si a celor de impact. Rezultatele oficiale au demonstrat ca pardoselile Wicanders au cel mai bun raport de izolatie fonica a sunetelor pe toata gama de frecventa in raport cu parchetul laminat si cel masiv.
Impermeabilitate. Impermiabilitatea plutei impotriva lichidului sau a gazelor este datorata de prezenta unui amestec complex de acizi grasi si suberin in celulele sale. Prin urmare pluta este singurul material care asigura o excelenta hidro-termo-fono izolatie.
Design placut. Varietatea finisajelor disonibile sub forma diferitelor tipuri de lemn natural, culori si texturi de pluta va permit crearea unei mare diversitati de combinatii si personalizari ale podelei dumneavoastra.
Intretinere usoara. Finisajul special faciliteaza o usoara curatare si intretinere a suprafetei. Un aspirator obisnuit si un mop sunt suficiente pentru a mentine podeaua curata si in conditii bune. Finisajul special de la suprafata podelei previne deasemeni retentia de murdarie si inmultirea ciupercilor sau a microbilor reducand astfel riscul de alergii.

 

 

 

Aboneaza-te la newsletter HDMall