12 idei in depozitare si organizare

Bucataria este cea mai utilizata camera din casa, asa ca, am adunat 12 idei in depozitare si organizare, care iti vor imbunatatii fluxul de lucru. Materialele din care sunt facute dulapurile, blaturile si corpurile de iluminat sunt elementele exterioare cheie, insa trebuie sa luati in considerare ceea ce se intampla si in interiorul dulapurilor. Detaliile in designul de interior sunt foarte importante! Alegeti accesorii si componente de stocare care va vor imbunatati eforturile in bucatarie, dupa cum bine stiti, timpul conteaza. Chiar daca optiunile incep sa se limiteze odata cu micsorarea spatiului disponibil, inca te poti folosi de multe dintre aceste tehnici de organizare!

  1. Variati marimea dulapurilor si sertarelor

Pentru a permite spatiilor de stocare sa corespunda nevoilor tale. Trebuie sa iei în considerare inaltimea rafturilor si a sertarelor in functie de ce doresti sa depozitezi si cat de des o sa le folosesti, cu cat folositi un lucru mai des cu atat îl pui mai aproape de tine si viceversa.

        

2. Sertare mici

In cazul in care aveti bucataria in stil “Old school”, acest sfat este perfect pentru tine! Foloseste sertarele micute pentru a depozita obiecte precum pungulite de ceai, zahar, cafea, cesti pentru cafea sau orice obiect sau aliment de dimenisuni reduse dar care are o intrebuintare destul de intensa. Unele persoane depoziteaza in aceste sertare chiar si gustarile si mancarea pentru animalul de companie, daca obisnuiesc sa il tina in casa in majoritatea timpului.

3. Recipiente practice

Alegeti recipiente de depozitare practice care sa se potriveasca cu stilul bucatariei! Acestea sunt o modalitate excelenta pentru a te folosi de spatiul disponibil pe blaturi! Borcanele din sticla sunt un plus, deoarece nu mai trebuie sa cauti eticheta recipientului sau sa il deschizi pentru a-ti da seama de continut.

      

4. Spatiile de depozitare impartite vertical si orizontal

Acestea sunt o necesitate doarece obiecte precum: tavi, foi pentru gatit, platouri, funduri de lemn sau metal sunt folosite des, iar altfel stocarea lor poate devenii problematica. De asemenea, spatiile impartite orizontal sunt o modalitate excelenta pentru depozitarea diferitelor alimente si a farfuriilor.

         

5. Sertare adanci si inguste

Utilizati sertare adanci pentu oale, castroane sau boluri, Acestea sunt deosebit de practice daca sunt in aproapierea ta. Sertarele mai inguste pot fi folosite pentru tigai.

   

6. Vinul

Depozitati vinul si sticlele in general intr-un dulap situat sub blatul insulei sau intr-un raft special

   

7. Condimentele

Creati un spatiu special pentru depozitarea condimentelor. Recomandarea noastra este sa folositi un sertar lat, insa totul depinde cat de multe condimente folositi cand gatiti.

   

8. Spatiile sertarelor

Utilizeaza sistemul ORGA-LINE pentru a-ti separa spatiile in sertare. Il poti folosi cu usurinta in orice situatie, fie ca vorbim de separarea tacamurilor, farfuriilor, oalelor, tigailor, acesta te ajuta sa mentii ordinea si sa gasesti rapid ceea ce ai nevoie.

   

9. Spatiul extra

Folositi spatiul insulei sau spatiul de la capatul dulapurilor pentru a crea un plus de stocare.Ce depozitati in aceste spatii vor fi vizibile si accesibile cu usurinta Locurile inguste sunt perfecte pentru sticle, conserve si cutii de cereale.

   

10. Dulapul de paine

Creati intr-un dulap un spatiu special destinat alimetelor de panificatie.

11. Dulapuri cu usi din sticla

Dulapurile cu usi din sticla transparenta sunt o alegere perfecta daca vrei sa iti pui în evidenta obiectele din cristal Bohemia. Poti instala chiar si o lumina pentru a reda frumuset​ea cristalului vizualizat printr-o rama de lemn!

12. Sertare speciale pentru spatiile de sub chiuveta.

Cu totii stim cat de dificil este sa lucrezi cu spatiul de sub chiuveta din cauza instalatiei si de aceea ai nevoie de sertare cu un design special. Un nou trend sunt sertarele in forma de U, care ocolesc instalatia si sunt foarte practice!

   

Multumim echipei KitchenExpert!

Aboneaza-te la newsletter HDMall